Interview in Stad Amersfoort Noord.

On 14 december 2014

Trimsalon

,,Honden komen hier verzorgd en fijn vandaan”

Prima Dier adviseert ook over de gezondheid

Bij Prima Dier Trimsalon is elke hond welkom: alle rassen en alle karakters. ,,Ook grote honden helpen we graag.” Eigenaresse Lisa van den Eshof neemt voor iedere viervoeter de tijd. ,,Het is belangrijk dat mensen een vrolijke hond terugkrijgen.  Ontspannen, goed verzorgd, én met een balletje om lekker mee te spelen.”

Door Anne Vernooij

Aandacht is bij Prima Dier heel belangrijk. ,,Ik plan voldoende tijd in. Als de hond even rust nodig heeft, dan krijgt hij die ook. Even de benen strekken of samen een rondje om het huis lopen, dat kan bij mij altijd. De hond komt hier vrolijk vandaan, en de eigenaar ook.”

Lisa van den Eshof heeft in 2011 haar opleiding afgerond aan het Groenhorst in Barneveld, met als specialisatie trimmen. Wat onmiddellijk opvalt, is de grote liefde voor het werk en haar uitvoerige vakkennis. Sinds 2013 is Lisa eigenaresse van Trimsalon Prima Dier, zij werkt samen met haar vaste assistente Jacqueline.

Verzorging

Klanten kunnen hier met hun hond terecht voor de totale verzorging van de vacht: voor een lekkere wasbeurt, scheren, knippen, kammen, plukken of ontwollen. ,,Ik reinig de oren, knip de nagels, en ik kijk de tanden na.” De klant is bij Prima Dier ook aan het goede adres om bijvoorbeeld alleen de nagels te knippen, of de hond te laten wassen. ,,Wassen is gezond voor de huid en de vacht, dat vergeten veel mensen.” De vacht is immers de spiegel van de gezondheid. In de trimsalon is elke eigenaar uiteraard welkom met een vraag over de gezondheid of het gedrag van hun viervoeter. In sommige gevallen is een bezoek aan de dierenarts aan te raden.

Vooraf bespreekt de eigenaresse de wensen van de klant. ,,Hoe moeten de haren bij de oortjes geknipt worden, of hoe wil de klant de sik van een bouvier bijvoorbeeld geknipt hebben. Alles spreken we zo goed mogelijk door.”

Puppies

Lisa heeft een goede tip voor mensen met een pup. ,,Ik merk dat mensen pas naar de trimsalon komen als hun pup ongeveer een jaar oud is. Om straks een rustige hond in de trimsalon te hebben, is het van belang om met drie à vier maanden alvast langs te komen. Ik knijp dan zachtjes eventjes in de nageltjes zodat de hond het gevoel krijgt van knippen, en ik doe de waterblazer even aan om aan het geluid te wennen. De pup leert dan ook hoe het is om op een tafel te staan. Zo’n bezoekje hoeft bovendien helemaal niets te kosten.” Het is net als bij peuters, ook zij mogen even in de stoel van de tandarts liggen en hun mondje open doen, om te leren hoe het er allemaal aan toe gaat. Het is belangrijk dat een hond het aangeeft: ,,Hoera, ik mag weer naar Lisa.”

Comments are closed.